Сьогодні в 19:30 в Парижі за місцевим часом покажуть документальний фільм про події на Донбасі в 2014 році.

Як повідомляє Gazeta.ua, на показ покликали режисера фільму, журналіста Руслана Горового. Це його перший досвід у кіноіндустрії.

Перегляд організовує Український культурний центр в Парижі. Фільм перевели на французьку мову представники української діаспори. Також планують показати його в інших країнах.

У фільмі розповідається про події 2014 року в Луганській області через призму сприйняття їх місцевими жителями. Вони патріоти України і переживають за подальшу долю країни.

Після перегляду почнеться дискусія про шляхи повернення Донбасу і зупинки збройного конфлікту. У ній візьмуть участь публіцист Анні Добантон, а також військовий журналіст П'єр Сотрея.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

У центрі подій сім'я Кононова з Артемівська, яка виїхала під час активних атак терористів "ЛНР". Місто неодноразово захоплювали сепаратисти, зараз воно повністю їм підконтрольне. Сім'я повернулася в будинок, незважаючи на проукраїнську позицію.

Читайте також: Фільм про Майдан "Зима у вогні" претендує на "Оскара" (відео)

Нагадаємо, що фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького визнали найкращим фільмом 2015 року за версією видання США The Hollywood Reporter.