Популярний російський музикант Борис Гребенщиков підтримав акцію від Amnesty International.

Як повідомляє член організації Іван Кондратенко на своїй сторінці в Facebook, він написав листа "в'язням Кремля", українському режисеру Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, а також Геннадію Афанасьєву.

Лідер групи "Акваріум" сфотографувався з плакатом "Українські активісти незаконно позбавлені волі у РФ". На іншій фотографії він тримає в руках плакат із зображенням 68-річного Альберта Вудфокса. Він знаменитий тим, що провів в одиночній камері більше 40 років.

"Спіймали сьогодні з ранку раніше Бориса Гребенщикова - і не відпускали, поки не підписався під нашими петиціями для марафону листів", - пише активіст.

Борис Гребенщиков не займає активну позицію в російсько-українському конфлікті. Як справжній буддист він ухильно парирує їдкі запитання та слизькі коментарі. Тим часом він проводить по кілька концертів на півріччя в Києві та у Львові.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

15 грудня відбудеться його черговий київський концерт.

Читайте також: Російська церква сказилася - Борис Гребенщиков (відео)

Нагадаємо, що Олега Сенцова і Олександра Кольченка засудили 25 серпня на 20 і 10 років відповідно.