Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким найбільшою інстанцією для Конституційного суду буде Основний закон.

Як повідомляє Gazeta.ua, суддя тепер може не брати до уваги рішення Європейського суду з прав людини, якщо це суперечить конституції.

Державна дума прийняла закон 4 грудня, депутати Ради Федерацій підтримали його.

Раніше суддя КС Сергій Маврін уточнював, що норми міжнародного права все ж залишаються в пріоритеті для російського суду, але з урахуванням дотримання прав росіян.

Рішення Євросуду, винесене за скаргу проти Росії, не буде виконуватися, якщо воно суперечить конституції.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В більшості випадків колізії між конституцією РФ і конвенцією з прав людини не виникають.

Законом передбачено дві процедури верховенства Конституції. У першому випадку закони не переписуються, навіть якщо Євросуд з прав людини знайшов у них вади.

У другому випадку запит про тлумачення конституції направляють президент або уряд РФ, якщо закони суду ЄС суперечать основному закону.

Читайте також: Спікер РПЦ вечеряв в McDonalds під час посту (фото)

Нагадаємо, що з 6 серпня в Росії знищували санкційні продукти. За осінь знищили більше 400 тонн продуктів з європейських країн.