Македонський прем'єр Нікола Груєвськи повідомив, що його країна готова змінити дипломатичну назву. Таким чином він збирається закрити багаторічну суперечку із Грецією, яка не має аналогів у світі.

Про це пише The Guardian.

Річ у тім, що греки звинувачують македонців у тому, що вони незаконно використовують свою назву. З моменту відокремлення землі від Югославії у 1992 році вона обрала назву Республіка Македонія. Таку ж назву, тільки без республіки, має грецька провінція на спільному кордоні двох країн. Тож назва балканської держави не відповідає усім світовим нормам.

Груєвськи заявив, що він готовий піти на вимоги греків. Але після того, як це рішення ухвалить більшість мешканців його країни на загальному референдумі. На опитуванні громадяни також проголосують за нову назву.

Через цю ситуацію Греція будь-яким чином блокує спроби Македонії стати членом ЄС. Тамтешні політики неодноразово подавали позови у ООН та інші організації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Керрі потролив російського школяра (відео)

За переписом населення, 64,18% мешканців країни є саме етнічними македонцями, які сповідують християнство Православної церкви Македонії. Друге місце у країні займають албанці - їх 25,17%.