Британські журналісти Financial Times опублікували чергову статтю про економіку "Ісламської держави". Вони детально розписали про заробіток солдат та загальний бюджет організації.

За минулий рік терористична організація заробила майже мільярд доларів на незаконному продажі нафти. Левову частку цих грошей керівники фінансують у терористичні атаки та матеріальну мотивацію власних бійців.

Близько 20 млн доларів ІДІЛ витрачає щомісяця на фінансування своєї регулярної армії, яка нараховує близько 30 тисяч солдат. Приблизно таку ж суму бойовики надають допоміжним військам, яких близько 70 тисяч.

10-15 млн доларів "Ісламська держава" виділяє на безпеку зовні своєї території. Таким чином терористи готові жорстко відстоювати захоплену територію Іраку та Сирії.

Рядовий боєць ІДІЛ має щомісячний заробіток у розмірі 50-100 доларів. "Периферійні" війська отримують до 300 доларів щомісяця. А найбільші гонорари у іноземних солдат. Вони отримують до 600 американських доларів кожного місяця.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Керівники та командири бойовиків, певна річ, мають більші зарплати. Менеджмент терористів на початковому рівні має ті ж 50 доларів, що і звичайний боєць, а після проходження випробувального терміну може отримати і тисячу доларів щомісячного доходу.

Зазначимо, що джихадисти мають непогану фінансову мотивацію. За кожну полонену жінку вони мають 50 доларів у вигляді бонусів, а за дитину 35.

Невідомо, на що саме витрачають свої зарплати терористи на окупованих територіях. Вони хоч і намагаються побудувати халіфат, але все ж не повністю відмовляються від західного образу життя. Джихадисти полюбляють гаджети, музику, дівчат та розваги.

Читайте також: Затримали ще двох паризьких терористів

Умовні 200 доларів на місяць були б непоганою сумою для громадян з бідних країн, але в ІДІЛ воюють і вихідці з Європи, де можна отримувати такі гроші нічого не роблячи.

Нагадаємо, останнім великим терактом "Ісламської держави" стали напади на Париж. 13 листопада терористи вбили 130 людей у шістьох різних точках міста.