На Ленінградській атомній електростанції, неподалік від Санкт-Петербурга, сьогодні, 18 грудня, сталася аварія. У російському міністерстві з надзвичайних ситуацій заспокоюють і стверджують, що ситуація під контролем. Втім, інформація надходить суперечлива.

Аварія на другому енергоблоці ЛАЕС сталася в 13:50 за місцевим часом. У турбінному залі тріснула труба з парою, який заповнив помешкання і вийшов за межі електростанції. Співробітників ЛАЕС відпустили додому, а другий енергоблок зупинили вручну, повідомляє "Ехо Москви".

Фахівці розповіли радіостанції, що викид був радіоактивним, оскільки в так званий контур охолодження реактора надходить відпрацьований пар. Причому, вітер поніс радіоактивну хмару в сторону Естонії та Фінляндії.

У свою чергу агентство "РИА Новости" повідомляє, що зупинка другого енергоблоку Ленінградської АЕС не несе загрози, а радіаційний фон відповідає нормі. "Загрози населенню немає, радіаційний фон в нормі, ситуація під контролем", - пише агентство.

Читайте також: Фукусіма після "апокаліпсису": природа бере своє (фото)

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, що нещодавно на Чорнобильській АЕС провели прес-тур, де журналістам показали нове укриття і познайомили з лабораторіями, які перевіряють рівень радіації.