Сьогодні у столиці Сомалі Могадішо пролунав потужний вибух. Над місцем події стоїть величезний стовп диму. Там також почалась стрілянина, про це повідомляє Reuters.

Наразі невідомо, хто саме організував теракт, але під підозрою організація "Аш-Шабаб". Терористи з цієї спільноти вірою та правдою служать іншій терористичній силі світу - "Аль-Каїді".

Бойовики "Аш-Шабаб" нещодавно здійснили напад на готель у тому ж самому місті Сомалі. Під час теракту загинули щонайменше 15 осіб.

"Аль-Каїда" наразі вважається другою за величиною терористичною організацією у світі. Першу сходинку займає "Ісламська держава". Ці дві групи ісламістів мають певні політичні розбіжності щодо бачення халіфату на Близькому сході.

Читайте також: Європа і Туреччина закрили своє небо для літаків Росії

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Керівники "Аль-Каїди" нещодавно заявляли, що принципи ІДІЛ є надто жорстокими, і деякі страти та напади не схвалив би сам Осама бен Ладен.

Зазначимо, за даними різних світових агенцій та установ, Сомалі є абсолютним чемпіоном у рейтингу найнебезпечніших країн світу.