Сьома частина кіноепопеї "Зоряні війни" встановила новий світовий рекорд за розміром касових зборів.

Протягом перших 12 днів прокату стрічка "Зоряні війни: Пробудження сили" зібрала в кінотеатрах по всій планеті 1 мільярд доларів, передає Associated Press.

Попередній рекорд належав фільму "Світ Юрського періоду", який досягнув позначки в мільярд за 13 днів з моменту виходу на екрани.

Каса нових "Зоряних війн" має значно зрости після прем'єри у Китаї - вихід на другий за величиною в світі кіноринок продюсери стрічки запланували на 9 січня.

Читайте також: Полк "Азов" зняв свою версію "Зоряних війн" (відео)

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Нагадаємо, за перший уікенд нова частина "зоряної" кіно саги зібрала в кінотеатрах Північної Америки 238 мільйонів доларів, побивши рекорд того ж "Світу Юрського періоду", який у червні заробив за перші вихідні 208,8 мільйона.

У перший вечір після виходу на екрани каса "Пробудження сили" склала 57 мільйонів доларів. Стрічка побила рекорд другої частини фільму про Гаррі Поттера, яка у день прем'єри ще в 2011 році заробила 43,5 мільйона.

Нагадаємо, світова прем'єра сьомого епізоду "Зоряних війн" відбулася в Лос-Анджелесі 14 грудня.