Геополітичний прогноз на 2016 рік дали аналітики авторитетного центру Stratfor, який ще називають "тіньовим ЦРУ".

У першу чергу, ні Європейський союз, ні США не посилять санкції відносно Росії в наступному році, але вони і не будуть занадто пом'якшені, передає Радіо Польща.

Згідно з прогнозом, конфлікт на сході України в наступному році не завершиться, а Кремль "розправиться з протестами власної опозиції перед вересневими парламентськими виборами".

"Хижу" політику по відношенню до Москви буде вести Польща, яка зблизиться з країнами Вишеградської групи (Угорщина, Словаччина і Чехія) і віддалиться від Берліна і Брюсселя. Нагадаємо, що в Польщі в цьому році до влади прийшли праві консерватори, які посилять антиросійські настрої в країні.

Також аналітики вважають, що наступного року в Євросоюзі новою нормою буде закриття кордону і обмеження потоку людей. Це пов'язано з величезним потоком біженців із Сирії.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Навіть якщо Великобританія проведе референдум, британці проголосують за те, щоб залишитися у складі ЄС. У той же час, Лондон буде вести переговори з Брюсселем про внесення змін до угоди з Євросоюзом, вважають в Stratfor.

Читайте також: У наступному році ціни зростуть на 20% - експерти

Stratfor також прогнозує, що послаблене угрупування "Ісламська держава" буде робити спроби проводити чергові теракти в ЄС, Туреччина зблизиться з США, Центрально-Східною Європою та Україною, а в Сирії не буде підписано угоду про розділення влади.

Нагадаємо, раніше аналітики Stratfor прогнозували, що "ДНР" і "ЛНР" навряд чи почнуть великомасштабну наступальну операцію на сході України. Причина - Росія забороняє маріонетковим "республікам" загострювати війну через загрозу посилення санкцій.