Біля берегів Італії виявили затонуле судно, практично повністю зроблене з дерева.

18-метровий корабель лежав на дні моря в заповіднику Порто-Чезарео італійської провінції Лечче, передає Багнет з посиланням на місцеві ЗМІ. Ширина судна становить близько 4,5 метра.

За оцінкою вчених, вік знахідки складає більше 800 років. Вони припускають, що корабель могли побудувати десь між XII і XIII століттями. Приблизно в цей час він і затонув.

Читайте також: Дайвери зняли велетенського кальмара (відео)

Уламки корабля знайшов професійний рибалка недалеко від берега. Акваторія Порто-Чезарео перебуває під постійним наглядом, оскільки вона є морським заповідником.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

"Близькість знайденого корабля до берега може прояснити істотні аспекти прибережного ландшафту в епоху середньовіччя і сприяти реконструкції місцевості", - заявив підводний археолог, який представляє департамент культурної спадщини Університету Саленто.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що охоронець нічного клубу виявив на полях Південного Уельсу більше 100 давньоримських артефактів.