Керівники каналів, що входять до польського державного медіа-холдингу TVP, подали у відставку. Це вони зробили на знак протесту проти ухваленого парламентом закону щодо посилення контролю над державними медіа.

Про це повідомляє "Gazeta Wyborcza".

Заяву про відставку в останній день 2015 року написали головний редактор TVP 1 Петро Радзвієвський, шеф TVP2 – Єжи Капущинський, керівник TVP Kultura Катерина Яновська та директор Телевізійного Інформаційного Агентства Томаш Зигут. Вже відомо, що президент медіа-холдингу TVP Януш Дащинський прийняв відставку.

Протест польських журналістів пов'язаний з прийняттям парламентом поправки до "Закону про ЗМІ", яку запропонувала партія "Право і справедливість" (PiS). Це правляча нині у Польщі партія, яка відома своєю консервативною політикою.

Згідно з поправкою, уряд буде повністю контролювати державні ЗМІ, а керівників TVP і Польського радіо буде призначати міністр фінансів без конкурсу і без визначеного терміну перебування на посаді. Мало того, міністр отримує право звільняти керівників медіа без пояснення причин.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Читайте також: Gazeta Wyborcza закриває корпункт у Москві

Протест телевізійників підтримали також журналісти Польського радіо. З 1 січня щогодини в ефірі грає почергово гімн Польщі та "Ода радості" - гімн об'єднаної Європи. На думку журналістів це має привернути увагу громадськості до катастрофічної ситуації в польських медіа, яка неминуча після набуття чинності поправки від PiS.