Японська армія провела термінові масштабні полкові маневри танкових військ в умовах зими. Причиною навчань стало серйозне загострення ситуації в регіоні.

Як передає місцеве видання Sankei, у кількаденних навчаннях, які відбулись на початку року, задіяли підрозділи 7-ї дивізії Північної армії. Це єдине танкове з'єднання японських збройних сил.

Головним мотивом навчань було можливе протистояння агресії "з півночі". Причому, мають на увазі не агресивну політику Росії, а загострення протистояння з Китаєм навколо низки штучних островів, а також випробування водневої бомби у Північній Кореї.

З часів Другої світової війни японська армія не проводила операцій за кордоном. Однак в минулому році уряд вирішив реформувати військову доктрину. В основі реформи лежить думка про те, що Японія більше не може безсило спостерігати за подіями за кордоном. На це рішення сильно вплинула загибель 10-ти японців в результаті захоплення заручників в Алжирі в 2013 році і страта ще двох громадян бойовиками ІДІЛ в січні 2015 року.

Читайте також: Випробування водневої бомби викликало землетрус в Північній Кореї

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Нагадаємо, у КНДР на початку січня заявили про проведення першого випробування термоядерної бомби. Пізніше з'явилося і відео цих випробувань. Експерти кажуть, що саме випробування і відео можливо сфабриковані. Вони дотримуються думки, що Північна Корея не здатна провести випробування подібної зброї та інформація про них є пропагандистської підробкою.