Українських членів екіпажу раніше затриманого судна Seaman Guard Ohio суд Індії засудив до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє перший секретар департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Євген Ігнатовський.

"Вчора, 11 січня, було винесено вирок у цій справі. У ньому говориться, що члени судна Seaman Guard Ohio разом з трьома громадянами України засуджені до 5 років позбавлення волі. Рішення було прийнято судом першої індійської інстанції Таміл-Наду , - каже Євген.

Крім 3 громадян України, так само були засуджені до позбавлення волі 8 громадян Великобританії та 14 - Естонії.

Читайте також: Джип з автоматом і патронами затримали на Закарпатті

Як було сказано раніше, 12 жовтня 2013 індійська охорона портового міста Тутікорін в 5-ти милях від берега затримала судно Seaman Guard Ohio (USA) разом з екіпажем.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Наприкінці минулого року суд ухвалив рішення про видачу 35 затриманих іноземців під заставу. Сторона звинувачення визнала, що це може стати загрозою національній безпеці країни, подала апеляцію на це рішення. З самого січня суд переносив ухвалення рішення про апеляцію, але після прийняв скаргу з боку звинувачення.

На затриманому судні, що не володів дозволом на вхід в індійські води, правоохоронні служби Індії виявили 41 автомат і близько пяти тисяч набоїв. Крім зброї, на борту судна Seaman Guard Ohio було виявлено 1500 літрів дизельного палива, яке придбали нелегально. Затриманих звинувачують у незаконному придбанні палива, а також у незаконному зберіганні та транспортуванні зброї.