Сьогодні, 16 квітня, в Росії відбулася щорічна телепередача "Пряма лінія з Володимиром Путіним". Він втринадцяте спілкується з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій. Основною темою стала економічна ситуація в країні.

Відповідаючи на перше питання про підсумки року, Володимир Путін згадав анексію Криму і Севастополя. Також президент заявив, що ВВП Росії у минулому році зріс на 0,6% та вдалося не допустити розкручування спіралі інфляції.

"Росії вдалося не допустити розкручування спіралі інфляції, рубль зміцнюється. Нам треба не терпіти, а використовувати цю ситуацію для виходу на нові рубежі розвитку", - заявив Путін у відповідь на питання про санкції.

Глава Росії вважає, що економіка країни може відновитися швидше, ніж за два роки.

"Нам потрібно створювати купу умов для роботи бізнесу, нам потрібно створювати більше умов для приватних інвестицій, нам потрібно вдосконалювати свою кредитно-грошову політику"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Путін говорив і про постачання комплексів С-300 Ірану.

"Сьогодні іранські партнери демонструють дуже велику гнучкість і явне бажання досягти компромісу. Якщо хтось побоюється, що ми приступили до скасування санкції, то мабуть ці люди не знають, що до списку санкцій список ООН поставки такого озброєння не входять. Ми вводили заборону в односторонньому порядку ".

Також він підкреслив, що постачання С-300 Ірану "абсолютно не загрожують Ізраїлю".

Путін заявив, що Петро Порошенко ніколи не пропонував йому "забрати" Донбас.

"Ні. Нічого подібного не було. Ми обговорювали питання, пов'язані з відродженням економіки, соціальної сфери Донбасу".

"Ми не бачимо бажання сьогоднішніх київських керівників відновлювати ні соціалку, ні економіку Донбасу, це правда. Нинішня українська влада своєю рукою відрізає від України Донбас. Шанс мирним шляхом вирішити проблеми на Донбасі був".

Російський президент вбивство Бориса Нємцова назвав ганебним явищем.

"Ми з ним були дружні. Він був різко опозиційно налаштований і до мене, і до влади взагалі, хоча у нас з ним були досить добрі стосунки тоді, коли ми з ним спілкувалися".

Вчергове Путін заявив про те, що російських військових на Донбасі немає.

Також він заявив, що у Росії немає імперських амбіцій і війни з Україною не буде.

"У нас немає імперських амбіцій, але забезпечити гідне життя російським людям, які проживають за кордоном, ми можемо, розвиваючи співробітництво"

Путін повідомив про припинення потоку біженців з південного сходу України.

"Ми допомагаємо людям, перш за все, ми допомагаємо українському народу - перше. Друге - ми зацікавлені в тому, щоб українська економіка вийшла з кризи, бо це наші сусіди, це партнери, і ми зацікавлені в тому, щоб на наших кордонах був спокій , порядок, а ми мали можливість налагоджувати і розвивати економічні зв'язки з благополучним партнером ".

Також російський президент торкнувся теми Донбасу.

"Ми не бачимо бажання київської влади відновлювати економіку і соціальну Донбасу. Спостерігаємо повну блокаду Донбасу. "

"Порошенко не пропонував забрати Донбас. Нинішня українська влада своєю рукою відрізають від України Донбас "

Не оминув увагою він і Сталіна

"Неможливо ставити на одну дошку нацизм і сталінізм, бо нацисти відкрито, публічно оголосили метою своєї політики знищення цілих етносів - євреїв, циган, слов'ян. Мети знищення ніколи сталінський режим для себе не ставив ".

Путіну поставили запитання щодо пожеж, які вирують у Хакасії. Він сказав, що на будівництво помешкань постраждалим потрібно буде п'ять-шість мільярдів рублів. Також розпорядився відновити всю інфраструктуру до 1 вересня.