Рятувальники в Алтайському краї в Росії почали евакуацію місцевого населення. Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС.

В регіоні сформували 29 пунктів тимчасового розміщення загальною місткістю 6 тисяч 655 осіб. На даний момент в таких місцях розмістилися 11 осіб, серед яких три дитини. Близько 140 осіб оселилися у своїх родичів, до яких не дійшов природний катаклізм.

Представники місцевої влади швидко відреагували на надзвичайну подію.

Читайте по темі: Пожежа із Забайкалля перекинулась на Китай (фото)

"Ситуація ускладнюється тим, що починаючи з 12 квітня, всюди по Алтайському краї почав йти дощ, що призвело до додаткового підвищення рівня води. У підтоплених будинках проживали 523 особи, у тому числі 98 дітей. Все населення евакуйоване.", - Повідомив губернатор краю Олександр Карлін.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У краї підтоплені близько 172 будинки і 694 присадибні ділянки, особливо в містах Барнаул, Алейск і ще в 10 населених пунктах. На територіях муніципальних утворень працюють 12 оперативних груп.

На підтоплених територіях проводилися роботи по влаштуванню стоку талих вод з населених пунктів, відкачки води з підтоплених будинків, здійснювалось прочищення зливових каналізацій і зведення загороджувальних насипів.

Ситуація з паводком в Алтайському краї погіршилася через теплу погоду, яка призвела до танення снігу.

Раніше "Знай" повідомляв, що в Хакасії вже загинули щонайменше 23 людини. Пожежа знищила понад 1200 будинків у 38 населених пунктах Забайкалля. Потерпілими визнані понад 21,6 тисячі осіб.

Площа лісових пожеж у Забайкальському краї Росії збільшилася у вісім разів - до 24 тисячі гектарів. Вогонь прекинувся на територію Китаю і завдав значної шкоди населенню.