У бразильському місті Сантус стався потужний вибух на складі хімічних речовин. Причиною інциденту називають змішування кислоти та дезінфікувальних речовин із дощовою водою. Пожежники продовжують боротися з вогнем, що охопив щонайменше 16 контейнерів.

У небі над містом утворилася величезна токсична хмара. Мешканців прилеглих будинків евакуювали, решті городян рекомендували не виходити з домівок, повідомляє ВВС.

Понад 60 людей потрапили до лікарні із дихальними ускладненнями і болем в очах. У місті Сантус розташований один із головних портів Бразилії.

Мер міста закликав жителів Сантуса не виходити зі своїх будинків під час дощу, який після аварії може містити хімічні елементи. Потрапляння таких крапель на шкіру може призводити до опіків.

Нагадаємо, нещодавно на одному з хімічних заводів в провінції Хунань в центральній частині Китаю прогримів потужний вибух. Як наголошується, інцидент стався на приватному хімічному підприємстві, для її гасіння було залучено велику кількість співробітників екстрених служб та спецтехніки. На гасіння загоряння у пожежних пішло понад двох годин.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: Від вибуху на Донбасі загинула 4-річна дитина (фото)

Зазначимо, що вибухи на хімічних заводах Китаю в останні місяці відбуваються регулярно. Наймасштабнішою такою трагедією стала серія вибухів на портовому складі в місті Тяньцзінь, що сталася 12 серпня. Внаслідок НП загинули понад 160 людей і близько 800 постраждали.