Відділ шкільної освіти Торонто перегляне свої правила і незабаром дозволить дітям з головними вошами відвідувати школи. Зміни будуть внесені у зв'язку з тим, що державне управління охорони здоров'я переглянуло своє ставлення до паразитів через нові рекомендації Канадського Товариства Педіатрів.

Воші неприємні і заразні, але не становлять загрози здоров'ю - це головні аргументи лікарів. На своєму вебсайті товариство вивісило оголошення наступного змісту: "Діти з головними вошами можуть проходити лікування і відвідувати школу як зазвичай".

Згідно досі діючим правилам, при педикульозі батьки повинні залишати дітей удома, допоки повністю не виведуть вошей. Зміни ще в проекті, тому школи Торонто поки не приймають на заняття дітей з вошами, повідомляє сайт 680news.

Причина заборони на відвідування занять дітей з педикульозом в тому, що це - дуже заразне захворювання. Маленькі воші важко побачити, і ще важче від них позбавитися. Але заразитися ними дуже легко - вони швидко передаються через верхній одяг. Симптоми захворювання: свербіж, відчуття лоскоту в голові, пошкодження волосся.

Читайте також: Російських школярів поділили на "бідних та багатих"

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Від практики заборони відвідування школи дітьми, зараженими вошами, відмовилися і американські навчальні заклади. Вони дотрималися рекомендацій Американської Академії Педіатрії та американської Національної Асоціації Шкільних Медсестер.