Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв переконаний, що його країна подолає економічну кризу, пов'язану з падінням цін на нафту. А до цього часу радить жителям "глибоко вдихнути".

Лідер Казахстану всіляко заспокоював присутніх на з'їзді правлячої партії "Нур Отан". "Давайте зупинимося, зробимо глибокий вдих, як йоги, і забудемо про долар", - запропонував Назарбаєв, повідомляє "Радіо Свобода".

Президент Казахстану зазначив, що країна "прожила півроку з ціною нафти в 30 доларів за барель, і нічого не сталося". Нагадаємо, економіка Казахстану серйозно страждає від зниження світових цін на нафту, а також від негативних наслідків, викликаних економічною кризою в Росії - одного з ключових партнерів Казахстану.

Читайте також: Президент Казахстану відмовився робити селфі з мільярдером (відео)

У січні 2016 року курс казахстанського тенге впав до історичного мінімуму по відношенню до долара США. Курсова вартість американської валюти вперше перевищила психологічно важливу позначку в 350 тенге за долар. В обмінних пунктах Астани і Алма-Ати американська валюта продається вже по курсу 353 - 354 тенге за долар. До речі, Казахстан входить у десятку найбільших торгових партнерів України. Туди також увійшли Туреччина, Китай, Єгипет, Індія, Білорусь, Саудівська Аравія та Ізраїль.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще