Росія претендує на величезну ділянку морського дна загальною площею понад 1 млн кв. км. Про це повідомляє ТАСС.

Росія представить сьогодні в ООН переглянуту заявку на розширення меж континентального шельфу в Північному Льодовитому океані.

"Заявка у нас найбільша за площею. Матеріалів дуже багато", - розповів міністр природніх ресурсів та екології Росії Сергій Донськой.

Читайте також: На випадок Апокаліпсису у Арктиці збудували сховище насіння (відео)

За його словами, деякі експерти в комісії ООН вже скептично дивляться на надані ними матеріали, проте він вважає, що Росія має всі шанси домогтися позитивного результату.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Зазначимо, що вдруге Росія подала заявку в Комісію ООН з меж континентального шельфу 3 серпня 2015 року. У планах РФ - приєднання хребта Ломоносова та інших ділянок морського дна, в тому числі улоговини Підводників, підняття Менделєєва, південного краю хребта Гаккеля і зони Північного полюса. Вперше Росія хотіла розширити свій шельф у 2001 році.

Нагадаємо, дослідники провели вимірювання температурних показників повітря у Арктиці. Вони зазначили, що починаючи з 1900 року вона досягла найвищих показників. Протягом періоду з жовтня 2014 року і по вересень 2015 року температура зросла на 1,3 градуси Цельсія вище середніх показників.