Парламент Бельгії ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це повідомив міністр ЗС України Павло Клімкін у Twitter.

"Федеральний парламент Бельгії переважною кількістю голосів ратифікував Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Закон ще має підписати король Бельгії", - написав міністр.

Всі держави-члени ЄС мають ратифікувати угоду до кінця 2015 року.

Читайте також: Британія ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Станом на 21 квітня ратифікаційні грамоти передали до Генсекретаріату Ради Європейського союзу всього 14 держав за даними українського МЗС. Це - Болгарія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Румунія, Велика Британія, Данія, Швеція, Естонія, Ірландія, Словаччина, Угорщина та Хорватія.

Крім того, у трьох державах угода ратифікована парламентами, та очікує лише на підписи глав держав. Ідеться про Фінляндію, Іспанію та Люксембург.

В Німеччині, Чехії та Нідерландах угоду ратифікувала одна з палат парламентів. Тепер на черзі ратифікація другими палатами.

Процедура підготовки до ратифікації триває ще у восьми державах: Австрія, Бельгія, Греція, Італія, Кіпр, Португалія, Словенія, Франція.

Довідка. Угода про асоціацію України з ЄС — угода, зміст якої розроблено конкретно для України і яка має замінити угоду про партнерство та співробітництво. Вона дає змогу перейти від партнерства і співробітництва до політичної асоціації та економічної інтеграції.