В п'ятницю український "Енергоатом" підписав у Брюсселі контракт з французькою компанією AREVA на постачання збагаченого урану.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому".

В компанії зазначають, таким чином компанія здійснила черговий крок для забезпечення енергетичної безпеки України.

Президента української компанії Юрій Недашковський зазначив, що підписання контракту є реальним кроком у сфері диверсифікації поставок ядерних матеріалів для вітчизняних атомних станцій.

Прес-служба зазначає, що AREVA виграла конкурс не лише завдяки привабливій ціновій пропозиції, але й мінімальним ризикам для "Енергоатома".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Під час зустрічі сторони обговорили питання безпеки і модернізації атомних електростанцій.

Наразі між компаніями є діюча угода про дорожню карту в галузі атомної енергетики від 2011 року. В ній містяться питання щодо поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами.

Нагадаємо, що в минулому році "Енергоатом" підписав з російською компанією "ТВЕЛ" додаткову угоду про постачання російського ядерного палива на українські АЕС в 2015-2016 роках.

Крім того, на Южно-Українській АЕС використовується також паливо американської компанії Westinghouse.