Чинного главу Казахстану переобрали на позачергових президентських виборах, які відбулись цієї неділі, 26 квітня. Такі попередні дані сьогодні оприлюднила ЦВК.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними центральної виборчої комісії, за 74-річного Назарбаєва проголосували 97,7% громадян. Результати не є несподіваними, оскільки три екзит-поли напередодні прогнозували його перемогу у приблизно 97 відсотків.

Читайте також: Громадянка Казахстану отримала термін за "чурок" в соцмережах

Явка на дільницях становила 95,22 %, - пише РІА Новості.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У виборах взяли участь три кандидати: президент Нурсултан Назарбаєв, секретар ЦК Комуністичної народної партії Тургунов Сиздиков та голова федерації профспілок Абельгази Кусаїнов.

Нагадаємо, чинний президент незмінно керує Казахстаном іще з радянських часів – від 1989 року. Відтоді він кілька разів переобирався, найчастіше на позачергових виборах, або продовжував свій термін на посаді через референдум без виборів.

На попередніх виборах, 2011 року, він, за офіційними даними, отримав майже 96 відсотків голосів виборців. Міжнародні спостерігачі не визнавали вільними й чесними жодні із цих волевиявлень.