Таджицькі правоохоронці оголосили в розшук групу шахраїв, які продавали громадянам фіктивні дозволи на носіння борід та хіджабів.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Документ мав вигляд ламінованої картки, на якій зазначені ім'я, дата народження, номер посвідчення та фотографія власника. Сертифікат завіряли печаткою та підписом відповідальної особи.

Тим часом: У Данії заборонили секс із тваринами

Вартість такого посвідчення становила 250 сомоні, що становить приблизно 40 долларів.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У Комітеті заявили, що видача схожих ліцензій є дією, спрямованою "проти державної влади в країні та на очорнення ісламу"", а сама ідея видачі посвідчень на право носіння бороди або хіджабу - абсурдна.

Тим часом користувачі таджицьких соцмереж активно обговорюють випадки незаконного затримання міліцією громадян з бородою, яких надалі відвозять до відділку і насильно голять.

Таким же чином бороди позбувся місцевий правозахисник і блогер Рустем Гулов.