Міністерство юстиції Росії позбавило реєстрації політичну партію опозиціонера Олексія Навального "Партію прогресу".

Влада визнала документ про реєстрацію партії таким, який вже не має юридичну силу. Це означає, що дані про політсилу будуть виключені з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Лідер "Партії прогресу" Олексій Навальний заявив, що таке рішення прямо пов'язане з бажанням членів об'єднання брати участь у майбутніх регіональних виборах.

"Звичайно, це реакція на створення Демократичної коаліції і, головне, на наші вельми конкретні плани на участь у виборах у трьох регіонах. Партія Прогресу як політична структура збережеться, адже партія - це не папірець, а люди й ідеї. І перше, і друге у нас є", - зазначив Навальний.

Читайте також: Навального одягли у футболку "Азова"

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Формальним приводом для ліквідації партії було те, що за законом політична партія повинна зареєструвати відділення не менш ніж у половині суб'єктів Росії протягом шести місяців з дня державної реєстрації самої партії.

Партія прогресу в жовтні 2014 подала до Мін'юсту РФ документи про держреєстрацію 44 регіональних відділень, однак, як зазначили у відомстві, лише в 16 суб'єктах РФ осередки партії були зареєстровані в межах встановленого шестимісячного терміну.