Лідер французької ультраправої партії Національний Фронт Марін Ле Пен подасть до суду проти активісток з руху Femen. Вони завадили її першотравневому виступу.

Про це повідомляє РІА Новини.

У партії заявили, що Марін Ле Пен попросила свого адвоката подати позов за статтею "умисне насильство і замах" за напад активісток на неї біля пам'ятника Жанні д'Арк, а також за "посягання на свободу маніфестацій".

Напівоголені активістки руху Femen завадили Марін Ле Пен виголосити промову під час традиційного першотравневого мітингу на площі Опери в Парижі. Через кілька хвилин після початку її виступу на балконі одного з будинків з'явилися три жінки з оголеними грудьми. Вони вивісили на балконі два прапори, в стилістиці Третього рейху, але з гербом Національного фронту (трикольоровим факелом) замість свастики. Вони підкидали руки в нацистському вітанні і кричали в мегафон.

Через це Ле Пен перервала виступ на кілька хвилин. Охороні вдалося зірвати вивішені прапори і затримати порушниць. Після мітинг продовжився в звичайному режимі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше цього ж дня активістки Femen також намагалися перешкодити Ле Пен покласти квіти до пам'ятника Жанні д'Арк, але їх швидко затримала охорона Нацфронту.