Непальскі лікарі заборонили перевозити українця, знайденого раніше під завалами на Евересті. Він поки залишиться у лікарні міста Катманду.

Про це повідомляє МЗС України.

Раніше у міністерстві зазначали, що в українця перелом ноги.

Постраждалого чоловіка, за інформацією МЗС, з альпіністського табору на Евересті доставили гелікоптером до Катманду. Там його розмістили у місцевій лікарні. Наразі постраждалому надають всю необхідну медичну допомогу.

У міністерстві додають, що після необхідного медичного обстеження буде визначено час та шляхи його повернення в Україну.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За інформацією відомства, станом на 15.00 у списках на повернення в Україну - 75 громадян України, 11 іноземців - громадяни Грузії, Франції, Польщі та Росії.

Нагадаємо, що 25 квітня у Непалі стався потужний землетрус магнітудою 7,9 бали. Він спричинив значні руйнування в країні та призвів до великої кількості жертв. За даними МВС країни, кількість загиблих у результаті землетрусу сягнуло 7,5 тис. осіб.

Сьогодні літак Іл-76 вилетів з Делі в аеропорт Катманду столиці Непалу для евакуації жителів України. Вона орієнтовно почнеться о 17:30.