Окружна прокуратура Риги пред'явила звинувачення особі, яка організовувала туристичні поїздки в окупований Росією Крим.

Поліція безпеки (ПБ) в кінці квітня звернулася в прокуратуру Ризького судового округу розпочати кримінальне переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки в Крим. Такий кримінальний процес розпочали за фактом порушення заборони Євросоюзу проводити туристичну діяльність, а також надавати послуги, які безпосередньо пов'язані з такою діяльністю на території анексованого півострова та в Севастополі.

Поліція безпеки зібрала докази, які свідчать про умисне порушення згаданою особою нормативних актів, які регулюють в Латвії застосування санкцій ЄС. Цих доказів достатньо для того, щоб розпочати кримінальне переслідування.

Читайте також: Латвія за чотири роки побудує стіну на кордоні з Росією

Влітку минулого року Поліція безпеки провела обшук в компанії Mkbc Tour, яка надавала туристичні послуги в анексованому Криму.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Фірма Mkbc Tour зареєстрована в 2008 році, вона належить Риті Силовій і Віктору Сазонову, що володіють по 50% капіталу підприємства. Турфірма має в Ризі два офіси – на вул. Маріяс, 7 і Дзірнаву, 57.

Обшуки були проведені, згідно санкції суду, на обидвох об'єктах фірми.

Як раніше заявила агентству LETA представник Mkbc Tour Елеонора Іванова, у зв'язку з тим, що фірма не була поінформована про заборону організовувати подорожі до анексованого півострова, турфірма в травні і червні минулого року продала до Криму чотири путівки.