Російський військовий оглядач Павло Фелгенгауер переконаний, що Росія відрацьовує потенційний сценарій Третьої світової війни із можливими центром її старту в країнах Балтії, для цього РФ ініціювала масову підготовку до мобілізації.

Відповідаючи на запитання журналіста про відносини між НАТО та Росією, Фелгенгауер повідомив, що обидві сторони розробляють "реальні варіанти ходу бойових дій на європейському театрі".

"Відбувається інституціоналізація протистояння, яке останніми двома роками, починаючи з подій у Криму, було на рівні реагування. Воно включає будівництво оборони, розміщення батальйонів, яке більш важливе з політичної точки зору, оскільки там братимуть участь практично всі країни Альянсу", - повідомив Фелгенгауер, зауваживши, що з російського боку також відбувається підготовка до "великої війни", яка може бути, а може не бути.

Читати також: Польські спецслужби взялися за любителів Путіна

"Сьогодні почалися масовані перевірки можливостей масової мобілізації для великої загальноєвропейської або світової війни. Це розглядається як цілком реальна можливість, хоча, звісно, не обов'язкова", - повідомив Фелгенгауер під час інтерв'ю виданню "День".

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія значно посилила свою присутність на кордонах із країнами Балтії, а НАТО скерували туди понад 4 тис. військовослужбовців для збереження спокою в цьому регіоні.