Палата Представників США включила у оборонний бюджет США фінансування поставок летального зброї до України. Адміністрація президента США Барака Обами повідомила про намір ветувати рішення палати.

Про це повідомляє Голос Америки.

Згідно із повідомленням, сенат паралельно працює над своєю версією оборонного бюджету, яка дуже схожа на законопроект Палати представників, і також складає 612 мільярдів доларів.

Документ нижньої палати пропонує надати 300 млн доларів військової допомоги і дозволяє летальну зброю для українських збройних сил, які борються з проросійськими сепаратистами в Східній Україні.

Читайте також: Нижня палата Конгресу США проголосувала за летальну зброю для України

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сполучені Штати виділяють вдвічі більшу суму у 600 млн доларів для програми Пентагону з навчання та оснащення сирійських повстанців.

Законодавці передбачають виділення на так званий військовий фонд на 38 мільярдів доларів більше, ніж пропонує Білий дім.

У документі також говориться про продовження роботи в'язниці Гуантанамо, проти чого виступає адміністрація Обами.

Остаточне рішення приймуть на засіданні палати представників США через місяць.

За основний фінансовий документ Пентагону на суму 612 млрд доларів в п'ятницю 15 травня проголосували 269 конгресменів (в основному республіканці), проти цього бюджету виступив 151 законодавець (в основному демократи).