Російські депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за публічне прирівнювання режиму нацистської Німеччини до політичного режиму СРСР. Відповідний законопроект підготував депутат Державної думи від фракції ЛДПР Віталій Золочевський.

Про це повідомляють "Известия".

Документ внесе зміни до чинної статті Кримінального кодексу "Реабілітація нацизму".

"У Росії нерідко трапляються випадки публічного порівняння політичних режимів СРСР та нацистської Німеччини. Даний законопроект був розроблений у зв'язку з тим, що зараз країна перебуває в протистоянні спробам переписати підсумки Другої світової війни", - йдеться в пояснювальній записці до нього.

Читайте також: Міноборони Росії вимагає повернути полонених спецназівців

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відповідні поправки торкнуться існуючого пункту закону. Зараз він кваліфікує як злочин "заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання головних військових злочинців європейських країн осі, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком, а одно поширення завідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР у роки Другої світової війни, вчинені публічно" .

Президент Росії Володимир Путін заявив на початку травня, що часто роблять спроби політизувати підсумки Другої світової. 83% росіян, за даними Всеросійського центру вивчення громадської думки, вважають за потрібне боротися з "фальсифікацією" історії своєї країни.

Раніше російські депутати внесли законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за "паплюження" символів перемоги у Великій вітчизняній війні. До них також належить і так звана георгіївська стрічка.