Над законодавчими обмеженнями для популярної гри "Pokemon Go" задумалися в Раді Федерації та Держдумі.

На думку першого заступника голови комітету Ради Федерації з оборони Франца Клінцевіча, грати в "Pokemon Go" не можна в релігійних установах, в'язницях, лікарнях та інших місцях соціального призначення, також в місцях поховання та біля пам'ятників.

"Відчуття, що диявол прийшов через цей механізм і намагається просто розвалити нас зсередини духовно. Але я розумію, що цю сферу контролювати сьогодні вкрай важко. Створюється враження, що це нав'язано ззовні людьми, які точно розуміють: пройде рік-другий і наслідки будуть незворотні ", - прокоментував Клінцевич віяння західної культури і появу Pokemon Go, повідомляють "Ізвестія".

Як вважає перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін, також потрібно проаналізувати, яку інформацію збирає гра і до яких даних росіян у неї є доступ.

"Якщо людину захопила ця гра, то, напевно, позбавляти її цього ми не маємо права. Але пояснити й зняти завісу для людини, якщо вона не знає, що насправді діється, ми повинні. У цьому завдання держави та професійних представників ринку", - сказав депутат.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Читайте також: Ердоган дивом врятувався від смерті

Нагадаємо, що гра Pokemon Go вийшла два тижні тому і вже встигла захопити весь світ, який активно ловить покемонів.