Скандальний російський депутат Держдуми, лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський хоче відновлення Радянського Союзу. Цього, на його думку, дуже сильно потребує Росія. Він пропонує додати ще й кілька нових країн - Туреччини і Китай.

Про це Володимир Жириновський в Twitter одіозного політика. Російський депутат підкреслив, що Туреччина перебуває в складних відносинах з країнами Європейського союзу. Іран, за його словами, страждав від санкцій Заходу довгі роки. Він хоче, щоб новоутворення існувало під виглядом "союзу вільних соціальних республік".

"Назріла ситуація ... якщо ми об'єднаємося, три таких держави, це приблизно 300 млн (населення). Ми будемо здатні протистояти Євросоюзу, а вже тим більше, НАТО. Все. І турецька армія дуже боєздатна, і в іранської (республіки) у них хороше КДБ своє ... І нафту, газ - залийся. тобто, ресурси природні, людські, промислові, інтелектуальні, військові ... Та все замовкнуть! " - емоційно прокоментував Жириновський свої ідеї в ефірі однієї з радіостанції Росії.

Нагадаємо, Китай відмовився від союзу з Росією. Китайські дипломати вказали на те, що у обох країн різні рівні економічного розвитку. Крім того, на їхню думку, це не принесе раціонального співробітництва.