Національний антикорупційний директорат Румунії порушив кримінальне провадження щодо прем'єр-міністра країни Віктора Понти.

Про це повідомляє румунський портал Stirileprotv.ro.

В п'ятницю прем'єр прибув до директорату на допит. Його звинувачують у підробці підписів, відмиванні грошей, а також ухилянні від сплати податків. Ці злочини були вчинені в 2007-2008 році. Понта на той час був адвокатом

Прем'єр-міністр наголосив, що прибув до антикорупційного директорату як звичайна людина і не даватиме їм жодних заяв.

"У антикорупційному директораті ми не робимо політику, політика робиться в парламенті", - заявив Понта на питання щодо, чи піде він у відставку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Марш за об'єднання з Румунією відбувся у Молдові

Сьогодні президент Румунії Клаус Йоханніс планував зробити заяву з приводу порушення кримінального провадження проти прем'єра.

Міністр фінансів із уряду Понти подав у березні у відставку після того, як проти нього порушили кримінальну справу. Його звинувачують в корупції.

Наразі в Румунії проводиться ряд антикорупційних розслідувань. Всі вони стосуються високопосадовців.