Президент США Барак Обама направив повідомлення американському Конгресу про те, що країна продовжила санкції щодо Білорусі ще на рік.

Про це повідомляє "Новое время".

На сайті Білого дому опублікували документ, згідно з яким під санкції підпали особи, дії яких порушують права людини, зокрема, через політичні репресії. Також, декого з "чорного списку" підозрюють в корупції.

Читайте також: Білорусь вирішила допомогти в реабілітації чорнобильської зони

У Сполучених Штатах заявили, що це становить загрозу національній безпеці і зовнішній політиці країни.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, США ввели санкції проти Білорусі 16 червня 2006 за підрив демократичних процесів деякими членами білоруського уряду та іншими особами.

Тоді наклали арешт на власність певних категорій білоруських громадян в США та за їхніми межами, в разі підконтрольності Вашингтону.

До списку увійшли десять осіб, серед яких президент Білорусі, міністри юстиції та внутрішніх справ, а також глави державного телебачення і радіо.