В Афінах, 18 червня, тисячі греків провели акцію протесту під гаслом "Ми залишаємось в Європі" з вимогою від уряду порозумітися з кредиторами і залишитися в єврозоні.

Про це повідомляє DW.DE.

"Учасники протесту вимагали від уряду та від прем'єр-міністра Алексіса Ципраса порозумітися з партнерами та кредиторами, аби Греція й надалі залишалася в зоні спільної європейської валюти", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Греції дали час до кінця місяця на повернення боргу

Напередодні вийти на вулиці закликали соціалісти, симпатики та електорат консервативної партії Nea Dimokratia та інші проєвропейські організації та спілки. Багато депутатів від цих політичних сил також взяли участь у масовій акції.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чимало учасників "будили" громадян Греції галасом. На їхню думку, країна скотиться у прірву, якщо діючий уряд продовжить свою "незалежну тактику" по відношенню до кредиторів.

Разом з тим, напередодні тисячі прихильників лівих сил провели акцію на підтримку твердого курсу щодо кредиторів переобтяженої боргами Греції.

Аналітики вважають, що обидві демонстрації мають ознаки розколу країни: громадяни розділяються на два табори - прихильників та противників приналежності Греції до єврозони та Євросоюзу.

Кредитори Греції, у тому числі МВФ та Європейський центробанк, планують виділяти країні наступні транші допомоги лише за умови проведення реформ. Ідеться насамперед про скорочення державних видатків.