Юристи з Англії прилетіли в Україну для підготовки колективного позову проти президента Росії Володимира Путіна від імені сімей загиблих в теракті з малазійським Боїнгом. Про це повідомляє The Telegraph.

Джерело видання повідомило, що збір доказів у цивільній справі простіший, ніж у кримінальному розслідуванні. Тому високопоставлені політики Кремля, зокрема Путін, можуть бути притягнуті до відповідальності за цивільним судам.

Експерти уточнюють, що ті, хто виграє цю справу, можуть відсудити у глави Росії сотні мільйонів футів. Якщо він не виплатить компенсацію, то суд ухвалить заморозити його активи.

Нагадаємо, що з 17 липня з території, підконтрольній терористами "ДНР" збили пасажирський Літак Boeing 777, що здійснював рейс MH17- Амстердам - ​​Куала-Лумпур. В результаті аварії загинули всі 298 пасажирів і всі члени екіпажу.

Матеріал по темі: "Боїнг" збив російський "Бук" - Держдеп

За даними українських політиків і західних країн, літак збили проросійські бойовики за допомогою зенітного ракетного комплексу "Бук", переданого їм Росією. Підсумковий звіт про причини катастрофи Boeing 777 Нідерланди пообіцяли підготувати протягом року. Росія протягом усього часу після авіакатастрофи відкидає свою причетність до неї.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще