Болгарія унеможливлює відновлення будівництва болгарсько-грецького нафтопроводу "Бургас-Александруполіс", поки не будуть змінені технічні й економічні параметри проекту.

Про це заявив віце-прем'єр Болгарії Томислав Дончев, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо є якісь зміни технічних і економічних параметрів нафтопроводу, ми готові обговорити можливість відновлення його будівництва. Без згаданих змін немає ніяких підстав говорити про відновлення проекту в первинному його вигляді", - зазначив Дончев.

Читайте також: Ердоган вважає прийнятною пропозицію Росії по "Турецькому потоку"

Аналогічну думку висловила міністр енергетики Болгарії Теменужка Петкова під час зустрічі з міністром енергетики Росії Олександром Новаком.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Напередодні грецька сторона запропонувала розглянути можливість відновлення будівництва нафтопроводу.

Угода про будівництво нафтопроводу "Бургас-Александруполіс" (в обхід Босфору і Дарданелл) була підписана ще 2007 року між Росією, Грецією і Болгарією.

Проте, сторони так і не приступили до будівництва нафтопроводу, а 2013 року Болгарія прийняла рішення про вихід із проекту.