Двоє молодих британців 17 та 18 років затримали при спробі пограбувати німецький концтабір Освенцим. Про це повідомляє Європейська правда.

Зловмисники хотіли забрати з собою речі, які належали колишнім в'язням концтабору. У британців вилучили столові прибори, ґудзики, фрагменти келихів та інші речі, що належали в'язням Аушвіца.

Невдовзі молодим людям, швидше за все, пред'являть звинувачення в крадіжці речей, які мають особливе значення для культури. Санкція за цей злочин передбачає позбавлення волі строком на 10 років.

"Вони не визнають себе винними, хоча речі й знайшли в них. Наразі перебувають під вартою", - розповіли в місцевій поліції.

Нагадаємо, що концтабір неодноразово намагались пограбувати.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

П'ять років тому з воріт концтабору викрали табличку з написом "Аушвіц-Біркенау". Тоді справа набула світового розголосу, а викрадачі – громадяни Швеції та Польші – отримали тюремні строки від 1,5 до 2,5 років.

Матеріал по темі: Помер екс-міністр МЗС Польщі, що пережив Освенцим

Наприкінці 2014 року Любліні пограбували колишній концентраційний табір Майданек - вкрали вісім пар взуття в'язнів.

Перед цим повідомлялося про пограбування концтабору в Дахау. Тоді вкрали ворота з написом "Arbeit macht frei".