У Єревані на акції протесту проти підвищення цін на електроенергію з'явилися прапори України та Євросоюзу. Про це повідомив вірменський блогер Арсен Аветисян на своїй сторінці в Twitter.

"Дуже часто чую слово" намет ". З'являються перші баррікади.Серед мітингувальників з'явилися люди з прапорами України та ЄС", - написав він.

А Babken DerGrigorian опублікував в Twitter фотографію активіста, загорнутого у прапор України.

Він зауважив, що протестанти чекають розгону сьогодні. Президент Вірменії Серж Саргсян висловив готовність зустрітися з учасниками акції протесту.Проте протестувальники в Єревані заздалегідь відмовилися від зустрічі з главою держави. Вони закидали міліціонерів сміттям і виставили барикади зі сміттєвих баків.

Жителі Вірменії запропонували йому в прямому ефірі оголосити недійсним рішення комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію. Також організатори акції вимагають звільнити 250 активістів, затриманих на мітингу в ніч на 23 червня.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Аналогію з подіями на Майдані у Києві восени 2014-взимку 2015 проводять російські політики у звичному для них пропагандистському варіанті.

Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Ігор Морозов вважає, що "протестами в Єревані керують експерти з посольства США в Києві".

"Вірменія близька до державного перевороту із застосуванням вогнепальної зброї. Це відбудеться, якщо президент країни Серж Саргсян не витягне уроків з української майдану і не зробить відповідні висновки", - говорить він.

Він зазначив, що нинішні події у Вірменії "один в один повторюють першу фазу держперевороту в Україні".

"Тоді українська опозиція теж відмовилася від зустрічі з президентом Віктором Януковичем і почала апелювати до європейської спільноти, також перед мітингувальниками стали виступати європейські політики", - говорить Морозов.

Подібні висловлювання зробив політолог Сергій Марков, який є довіреною особою президента Росії. Він на своїй сторінці в Facebook написав, що серед демонстрантів в Єревані "напевно багато бойовиків з України".

Читайте також: Єреванські мітингувальники закидають поліцію сміттям

Нагадаємо, що акція протесту через ціни на комунальні послуги охопила і Гюмрі на півночі Вірменії. На Театральній площі міста зібралися кілька сотень людей на підтримку мітингу, який проходить в Єревані.