Вчора, 24 червня, на екстреному засіданні Єврогрупи не досягли очікуваної угоди між Грецією та її кредиторами щодо фінансової заборгованості Афін.

Про це повідомляє ТАСС.

"Угоди все ще немає", - наголошується в заяві, поширеній в Брюсселі за підсумками чергової зустрічі міністрів країн єврозони.

Читайте також: У Греції вкладники масово знімають гроші з рахунків

У документі йдеться, що протягом засідання в середу "Єврогрупа була проінформована про хід переговорів між інститутами та грецькою владою".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Роботу продовжать, і міністри зберуться повторно сьогодні о 13:00 (14:00 за київським часом), щоб підготуватись до Європейської Ради.

Нагадаємо, Греція відкинула зустрічні пропозиції міжнародних кредиторів за рішенням її боргової кризи. Зокрема, вона не погодилася на збільшення ПДВ і скорочення державних витрат.

В Афінах, 18 червня, тисячі греків провели акцію протесту під гаслом "Ми залишаємось в Європі" з вимогою від уряду порозумітися з кредиторами і залишитися в єврозоні.

"Учасники протесту вимагали від уряду та від прем'єр-міністра Алексіса Ципраса порозумітися з партнерами та кредиторами, аби Греція й надалі залишалася в зоні спільної європейської валюти", - ідеться в повідомленні BBC.

Напередодні вийти на вулиці закликали соціалісти, симпатики та електорат консервативної партії Nea Dimokratia та інші проєвропейські організації та спілки. Багато депутатів від цих політичних сил також взяли участь у масовій акції.