У Молдові в неділю відбулося друге коло місцевих виборів, яке називали випробуванням курсу країни. На виборах російські партії зазнали повного провалу, а країна обрала проєвропейський шлях подальшого розвитку.

Про це повідомив голова асоціації українців Республіки Молдова Михайло Багас, передає "5 канал".

Він зазначив, що на парламентських виборах перемогла проєвропейська коаліція. Вона загалом отримала 60% голосів виборців. Лише у кількох містах на півночі країни, де проживають українці та російськомовне населення, виграли партії з проросійською позицією.

"Перемога проєвропейського кандидата обумовлена тим, що ми вибрали більшою мірою європейський вектор інтеграції", - наголосив Багас.

Він зазначив, вибори для російських партій були повністю провальними, а Молдова вибрала проєвропейський шлях розвитку.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найбільшу уваги привернули вибори мера столиці країни Кишинева. За попереднім результатом підрахунку 99 % голосів, більшість голосів отримує заступник голови проєвропейської Ліберальної партії Дорін Кіртоаке. 36-річний політик очолював місто вже два терміни.

Читайте також: НАТО модернізує армію Молдови

Його суперниця, висуванка проросійської Партії соціалістів 59-річна Зінаїда Гречана відстає майже на сім відсотків. Проте вона не визнає поразки, а її партія планує оскаржити результати виборів у Кишиневі. Вони нібито мають докази фальсифікацій, але не згадували про них поки їх представниця мала шанс на перемогу.