Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що ніхто не має права ставити під сумнів незалежність її країни. Так вона прокоментувала рішення Генеральної прокуратури Росії перевірити законність визнання незалежності республік країн Балтії.

Про це Грібаускайте написала у своєму профілі Twitter.

"Наша незалежність досягнута кров'ю наших громадян. Ніхто не має права ставити це під загрозу. Тільки ми вирішуємо нашу долю", – наголосила президент Литви.

Раніше Грібаускайте констатувала ізоляцію Росії на прикладі параду Путіна. Вона неодноразово підкреслювала, що Литва підтримує Україну всіма наявними у неї засобами.

Читайте також: Генпрокуратура Росії перевірить законність незалежності країн Балтії

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, Генпрокуратура Росії почала перевірку законності визнання незалежності країн Балтії Держрадою СРСР в 1991 році. Раніше депутати Держдуми Євген Федоров і Антон Романов направили лист генеральному прокурору Росії з проханням оцінити, чи легітимно була створена державна рада СРСР. Саме вона приймала низку рішень, зокрема, про визнання незалежності трьох країн Балтії.