В Архангельську РФ в один день пройде день повітряно-десантних військ і мітинг на підтримку ЛГБТ. Про це повідомляє Лента.ру.

З такою заявою виступив мер міста Віктор Павленко, який оголосив дві події на 2 серпня.

"Цього року виповнюється 85 років ВДВ, тому 2 серпня ми їм дозволимо обов'язково. Я гарантую ім. В якості розрядки", - підкреслив він.

Він підкреслив, що в міську адміністрацію вже кілька років надходять наполегливі прохання від ЛГБТ-активістів про проведення відповідних заходів.

Лідер російського ЛГБТ-спільноти Микола Алексєєв направив до міської адміністрації сім повідомлень про проведення мітингів і одної ходи.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Матеріал по темі: Гей-парад у Лондоні "розстріляв" напівголий Путін

Російське суспільство відрізняється особливою нетерпимістю до проведення таких подій.

Нагадаємо, що 25 лютого 2015 в Архангельську запланували хід секс-меншин, акцію узгодили з мерією міста. Це викликало бурхливу реакцію серед місцевих жителів, які активно коментували цю подію в місцевій пресі. Місцева влада скасувала гей-парад.

Активісти ЛГБТ вирішили порушити кримінальну справу проти голови міста за таке рішення.