Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу против СБУ за фактом депортації з України журналістки "Першого каналу" Олександри Черепніної. Про це повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету.

"Сьогодні Україна є унікальною державою не тільки в Європі, але, мабуть, і в усьому світі, де викрадення, насильство, видворення і вбивства журналістів поставлені буквально на потік. Я б назвав цей процес "бандерівської стерилізацією журналістики". Причому під неї потрапляють не тільки російські та іноземні, а й місцеві журналісти", - заявив керівник Головного слідчого управління СК Володимира Маркіна.

Справу порушили відразу за двома статтями – про "незаконне позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою" і "перешкоджання законній професійній діяльності журналіста".Санкції за ними передбачають примусові роботи на строк до п'яти років, позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Слідчий комітет наголосив, що журналістка писала і говорила правду про події, що відбуваються в сучасній Україні. Проте у СБУ російську журналістку звинуватили у антиукраїнській діяльності і зйомці постановочних сюжетів про ситуації в Україні.

Матеріал по темі: Депортували журналістку російського Першого каналу – СБУ

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, що вчора СБУ затримала та депортувала журналістку російського федерального "Першого каналу" Олександру Черепніну. На пропагандистському російському ресурсі постійно звучать неправдиві повідомлення про події в Україні. Яскравим прикладом є історія з "розіп'ятим хлопчиком зі Слов'янська".