Федеральний уряд Німеччини заради досягнення встановлених цілей із захисту клімату найближчим часом відмовиться від використання електростанцій, які працюють на бурому вугіллі.

Про це заявив міністр економіки ФРН Зіґмар Ґабріель в ефірі телеканалу ARD.

До такої домовленості, за його словами, дійшло керівництво правлячої коаліції. Електростанції на бурому вугіллі використовуватимуть лише для резерву потужностей, тобто у випадках можливого дефіциту електроенергії.

Ґабріель зазначає, що витрати для споживачів пом'якшать, оскільки в федеральному бюджеті передбачена сума в 1,16 мільярда євро щорічно на заходи з підвищення енергоефективності. Наприклад, заміна старих систем опалення.

Читайте також: Замість росіян Хмельницьку АЕС добудують чехи

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Він також додав, що частиною компромісу коаліції в енергетичній політиці стало уникнення додаткового навантаження на платників податків внаслідок відмови Німеччини від ядерної енергетики. Зміни в структурі енергетичних концернів не призведуть до того, що за виведення з експлуатації атомних електростанцій фінансуватимуть платники податків.

До 2050 року Німеччина планує виробляти електроенергію в основному з поновлюваних джерел. План складний і дорогий. Сьогодні німці платять за електроенергію в три рази більше, ніж жителі інших країн Європи.