Угоду із Тегераном щодо іранської ядерної програми можуть укласти вже цього тижня, заявив держсекретар США Джон Керрі журналістам у Відні.

Про це повідомляє ВВС.

У австрійській столиці проходять переговори між Іраном та "шісткою" посередників - США, Великою Британією, Францією, Китаєм, Росією та Німеччиною.

Американський держсекретар попередив, що сторони все ще не дійшли згоди щодо "кількох найскладніших питань".

"Якщо складні рішення ухваляться у найближчі кілька днів, і ухваляться швидко, ми можемо укласти угоду вже цього тижня", - зазначив пан Керрі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, у останні дні на переговорах щодо іранської ядерної програми є прогрес.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф раніше розповів, що деякі розбіжності між сторонами у переговорах все ще залишаються і "поки що нічого не ясно".

Читайте також: Іран повернув 13 тонн золота, незважаючи на санкції

Минулої п'ятниці, 3 липня, пан Заріф заявляв, що досягнення домовленості щодо ядерної програми ніколи не було таким близьким.

Переговори із Іраном мали закінчитись 20 червня, однак цей "дедлайн" перенесли на 7 липня, щоб надати сторонам більше часу для досягнення домовленості.

США, Британія, Франція, Китай, Росія і Німеччина хочуть гарантій того, що Іран не зможе розробляти ядерну зброю.

Тегеран, який вимагає скасування міжнародних санкцій, наполягає, що його ядерна програма переслідує мирні цілі.