У Ємені 6 липня щонайменше 176 повстанців та цивільних загинули внаслідок авіаударів сил коаліції під головуванням Саудівської Аравії і сутичок. Це найбільша кількість жертв за один день, відколи понад три місяці тому коаліція почали завдавати повітряних ударів по позиціях повстанців у Ємені.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Насильство спалахнуло після спроб укласти перемир'я між повстанцями-шиїтами Хуті, яких підтримує Іран, та єменським урядом під керівництвом сунітів, який перебуває у вигнанні в Саудівській Аравії.

ООН вимагає припинити авіаудари та масштабні бої на території країни, які почалися 26 березня. З цього часу загинули близько трьох тисяч людей.

Шиїтське угруповання "Ансар-Аллах" захопило західну, густо населену третину країни зі столицею Саною. Воно більш відоме під назвою Хуті за іменем їх ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті. На бік повстанців перейшла частина армії Ємену. Вони змусили втекти з країни законний уряд.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: В Афганістані смертник підірвався біля машини НАТО

Проти повстанців веде бойові дії коаліція з десяти сунітських країн. Очолює її Саудівська Аравія.

Наразі Єменському уряду підконтрольні переважно території в центрі й на сході країни. Їх значною мірою складають пустелі. Ще частину країни під час громадянської війни захопили угруповання, пов'язані з ісламістською мережею "Аль-Каїда".