У Єврокомісії є план на випадок виходу Греції із єврозони.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у вівторок за результатами саміту Європейського союзу, повідомляє Bloomberg.

"Єврокомісія готова до всього. Ми маємо сценарій виходу Греції з єврозони, розроблений у деталях", - зазначив він.

Юнкер додав, що рішуче виступає проти виходу Греції з єврозони. Проте, за його словами, він не може запобігти цьому, якщо уряд Греції не робить того, що від нього очікують.

Президент Єврокомісії наголосив, грецький уряд має поважати гідність свого народу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: Греція повинна провести реформи, щоб отримати кредити - Меркель

Нагадаємо, грецька делегація не представила нових пропозицій під час зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі. Доля Греції в єврозоні вирішуватиметься 12 липня - під час позачергового саміту ЄС. Грецький уряд щонайпізніше в четвер повинен представити докладно свої пропозиції щодо всеосяжних і конкретних реформ.

Президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що неможливість досягти угоди може призвести до банкрутства Греції і неспроможності банківської системи. Це, за його словами, буде найболючішим для грецького народу.