Суд Південного округу Нью-Йорка дав дозвіл Міністерству юстиції США на арешт 300 млн. дол. на рахунках російських компаній МТС і VimpelСom. Вони пов'язані з розслідуванням стосовно угоди на телекомунікаційному ринку Узбекистану.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ці кошти розміщені в американському Bank of New York Mellon, а також в кредитних установах Ірландії, Люксембургу та Бельгії.

Американські правоохоронці вважають, що ці засоби причетні до міжнародної схеми з відмивання грошей. Частина з них належить Takilant Ltd. Компанію пов'язують з дочкою президента Узбекистану Гульнарою Карімовою.

МТС і VimpelCom, за версією Мін'юсту США, платили хабарі узбецькому чиновнику. Він, ймовірно, є родичем нинішнього президента Узбекистану Іслама Карімова. В матеріалах справи він фігурує під псевдонімом "урядовий чиновник А".

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Читайте також: У Франції розморозили заблоковані за позовом ЮКОСу рахунки

Слідство вважає, що в обмін на хабарі російські компанії отримували доступ на телекомунікаційний ринок Узбекистану.

Розслідуванням даної справи також займаються правоохоронні органи Нідерландів, Швеції та Швейцарії.