У Таїланді набрала чинності поправка до закону, спрямованого на боротьбу з корупцією. Згідно неї, хабарників будуть позбавляти життя.

Про це повідомляє УНІАН.

"Вища міра покарання передбачена для чиновників, а також представників міжнародних організацій, які стали учасниками корупційних схем у особливо великих розмірах", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко просить заборонити в суді заставу для корупціонерів

За законом країни є і ільш м'яка міра - від 5 до 20 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, 26 червня мережу інтернет підірвало відео, на якому зафіксовано, як працівники Державтоінспекції України беруть хабарі з водіїв великогабаритного транспорту.

Саме відео відзняв та розмістив на своєму каналі Ютуб активіст Дмитро Кравчук. На відео продемонстровано, як водії самі дають "перевертням в погонах" гроші. Також на відео зафіксовано, як замість інспектора ДАІ до водія фури підійшов активіст – водій відразу вручив йому у руки документи з грішми. Дав хабара в розмірі 50 гривень.

"Не можете ви спокійно жити, аби не брати хабарі. Вам не соромно брати з водіїв гроші? Вони трудяться щодня, заробляють, а ви тільки паличками махаєте і збираєте з кожного водія", - звернувся активіст до інспектора, котрий просто потупив очі.